Grupo para la investigación y la acción en la escuela

El magisteri sota el franquisme: de la resistència a la formació dels sindicats de l'ensenyament

6a sessió del VII Seminari Teoria i Praxi

 | Tenim el gust d'anunciar la primera de les tres sessions d'abril del nostre VII seminari, que prometen ser interessants del tot i comptaran amb ponències de persones molt qualificades en el seu camp.

Per a començar, el proper dimecres 10 tornarem la mirada cap a la història de l'educació: el nostre company Ferran Gómez Albentosa analitzarà, a partir de la seua tesi doctoral, la situació del magisteri de les escoles públiques durant el franquisme i la seua progressiva organització i mobilització com a col·lectiu, per la millora de les seues condicions laborals i la reforma del sistema educatiu en un sentit democràtic.

Com que és un tema que s'entrecreua amb la qüestió de la reforma educativa (en particular, la LGE de 1970), hem inclós alguns enllaços sobre aquest assumpte a la carpeta corresponent del seminari.

Si no t'has inscrit al seminari o en la nostra llista de contactes i no et vols perdre alguna de les sessions, ens pots escriure i t'enviarem l'enllaç a la reunió virtual i un recull bibliogràfic sobre el tema de la sessió.

Vos esperem!


 

Comparte en X Comparte en Google Plus

About TEORÍA Y PRAXIS

Somos docentes dialéctico-críticos, disconformes con nuestra realidad profesional, que pretendemos someter a una revisión permanente nuestra propia práctica.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarios :

Publicar un comentario