Grupo para la investigación y la acción en la escuela

Primer café-tertúlia del curs, amb Gramsci!

Ja tocava!
Comencem forts, reflexionant amb Gramsci sobre classe, agència, educació, hegemonia, cultura, organització...

Esperem que hàgeu gaudit d'un estiu boníssim i que tots i totes puguem superar prompte i amb èxit aquest inici de curs tan accidentat.

Per la nostra banda hem considerat que, després de tantes notícies irritants i "debats" insulsos d'estiu, ens cal equipar-nos ben bé per a fer front a la que se'ns ve damunt, però en un pla molt diferent del que estem acostumats a veure al nostre voltant. I què millor que fer-ho amb el gran teòric de l'hegemonia, precursor dels estudis culturals i mestre de la vinculació entre teoria i pràctica, el pensador italià Antonio Gramsci, que ha inspirat tants teòrics de l'educació dels nostres dies? En concret, esteu convidats a llegir i discutir l'Antologia editada per M. Sacristán, que toca diversos temes (l'educació inclosa) que preocuparen Gramsci des de la joventut i fins la seua mort, després d'haver passat una llarga condemna en les presons del feixisme italià.

No ho dubteu: aconseguiu el vostre exemplar de l'Antologia -qualsevol edició servix-, llegiu el que vulgueu o pugueu i apunteu-vos a la tertúlia virtual (la quarta ja!) que farem el 9 de novembre. Simplement heu d'omplir el formulari que trobareu ací. Segur que la gaudirem tant com les anteriors i que aprendrem un fum a base de contrastar interpretacions, dubtes i interrogants! 

📆 9 novembre - 17h

>> Inscripció ací!

Comparte en X Comparte en Google Plus

About TEORÍA Y PRAXIS

Somos docentes dialéctico-críticos, disconformes con nuestra realidad profesional, que pretendemos someter a una revisión permanente nuestra propia práctica.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarios :

Publicar un comentario